Info

Obsah blogu "Genealogie Hradil" k 26. 05. 2019 najdete zde klikni na text pod:

Jak vyhledávat pomocí obsahu, platí pro všechny záložky
Na anonymní dotazy nebude reagováno, budou posílány do spamu.
Nepomáhám s přečtením starých textů, na FB je dost skupin, kde si lidé pomáhají se čtením.

úterý 16. srpna 2022

Databáze Čechů co odešli do Ameriky

Pro mnohé tato databáze bude asi známá, ale při počtu lidí v našich skupinách genealogie a také jak je známo lidé odcházeli z různých oblastí naší vlasti. Jak je psáno v prvním odstavci databáze:

"Tato databáze obsahuje jména 11 200 českých imigrantů do Spojených států. Informace pro 5600 těchto českých imigrantů jsme přepsali z novin Hospodar z počátku 90. let 19. století, které dokumentovaly Čechy žijící především v Nebrasce a částech Kansasu a několik přistěhovalců do Kanady. Tyto dobrodružné duše pocházely ze všech koutů českých zemí: Čech, Moravy, Slezska. Zaznamenáno je i pár lidí se slovenskými předky. Jsou uvedeni pouze vlastníci půdy a podnikatelé; nezahrnuje jména všech členů rodiny. Důležité však je, že databáze u většiny těchto jedinců uvádí rodné město, což je nezbytná informace, pokud s genealogickým bádáním teprve začínáte a doufáte, že záznamy svých předků najdete v archivech České republiky."

Více se dočtete na stránkách této databáze. Pokud ji neznáte tak se na ni podívejte a pokud se vám třeba v minulosti někam "ztratil" váš příbuzný nebo předek zkuste ho vyhledat. Ani nemusíte vědět, že odjel do Ameriky. Někteří odjeli do Ameriky před I. sv. válkou a po ní se vrátili do nově vzniklé republiky. Někteří zde již zůstali, ale někteří se vrátili, někteří s celou rodinou odjeli zpět, někteří odjeli jen samy. Někdo zde nechal rodinu, někdo nechal rodinu v Americe a pak se rozváděli na dálku. Takže možností, že je najdete v databázi je hodně.

Tady je ukázka možností vyhledávání:


Tuto stránku najdete na adrese >>>



Žádné komentáře:

Okomentovat